Wednesday, August 18, 2010

Afgan - PadaMu Ku Bersujud

Intro : Am G F E

Am G
Ku menatap dalam gelap
F C
Tiada yang bisa ku lihat
Dm C E
Selain hanya nama-Mu, Ya Allah...
Am G
*) Esok ataukah nanti
F C
Ampuni semua salahku
Dm C E
Lindungi aku dari segala fitnah

A Dm
Reff: Kau tempatku meminta
G C
Kau beri ku bahagia
F Dm
Jadikan aku selamanya
E
Hamba-Mu yang s'lalu bertaqwa
A Dm
Ampuni ku Ya Allah
G C
Yang sering melupakan-Mu
F Dm
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
E Am
Dalam sunyi aku bersujud..

Music : Am G F E (2x)
Kembali ke : *), Reff

A Dm
Kau tempatku meminta
G C
Kau beri ku bahagia
F Dm
Jadikan aku selamanya
E
Hamba-Mu yang s'lalu bertaqwa
A Dm
Ampuni ku Ya Allah
G C
Yang sering melupakan-Mu
F Dm
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
E Am
Dalam sunyi aku bersujud...pada-Mu

Coda : Am G F E
Am

Nubhan - Ada Untukmu

Intro:
C F Dm G

C F
Di sana pungguk menanti
Dm Am G F
Mengharap bulan membalas rindu di hati
C F
Di sini aku berdiri
Dm Am G F
Menunggu penuh dengan kesabaran

F
Tanpa manis madah
Am
Janji yang puitis
F
Tuk persembahan
Am
Hanya ketulusan
G
Sekeping hati suci

Chorus:

C
Aku
F
Berikan kasih
Am G F
Kalau itu yang kau mahu dari ku
C
Aku
F
Berikan cinta
Am G F
Untuk membahagiakan hari mu
C
Aku
F
Sayang dirimu
Am G F
Biarpun nafas ku sampai terhenti

F G Am
Akanku kota janji kita
F G Am
Mendirikan Tajmahal cinta
F
Seteguh kasih
G C
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Solo

F Am
Terasa indah pabila berdua
F Am
Semakin tiba saat bahagia
G
Merai cinta kita

Chorus:

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang padamu
Biarpun nafas ku sampai terhenti

F G Am
Akanku kota janji kita
F G Am
Mendirikan tajmahal cinta
F
Seteguh kasih
G C
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Ebiet G Ade - Berita Kepada Kawan

D D D D
Ohh...Ohh...Ohh...Ohh...

D A D
Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
Em A D
Sayangnya kau tak duduk di sampingku kawan
D A D
Banyak cerita yg mestinya kau saksikan

Em A D
Di tanah kering berbatuan

D A D
Tubuh ku tergoncang dihempas batu jalanan
Em A D
Hati tergetar menampak kering rerumputan
D A D
Perjalanan ini seperti jadi saksi
Em A G D
Gembala kecil menangis sedih

A G D
Kawan coba dengar apa jawabnya
A G D
Ketika ia ku tanya mengapa
A G D
Bapa ibunya telah lama mati
A G D
Ditelan bencana tanah ini

G D
Sesampainya dilaut ku khabarkan semuanya
Em A D
Kepada karang, kepada ombak, kepada matahari
G D
Tetapi semua diam, tetapi semua bisu
Em A
Tinggallah ku sendiri terpaku menatap langit


D A
Barangkali disana ada jawabnya
A D
Mengapa ditanah ku terjadi bencana

G
Mungkin tuhan mulai bosan
D
Melihat tingkah kita
Em A
Yang selalu salah dan bangga
D
Dengan dosa dosa

G
Atau alam mulai enggan
D
Bersahabat dengan kita
Em A
Coba kita bertanya pada
G D
Rumput yang bergoyang


D D D D
Ohh...Ohh...Ohh...Ohh...

Wednesday, August 11, 2010

Perhatian!!

Aku agak sibuk dengan pembikinan blog baru aku. Sekarang blog baru aku sudah stabil dan kelihatan semakin baik. Korang boleh tengok-tengok kt OnlineKini. Insyaallah aku akn mula tulis artikel yang lebih elok dari yang ade kat sini. haha

Bukan bermakna yang kat sini xelok. Cuma kat sana akan di paparkan tulisan yang lebih glokal. Dan kat blog yang ni, aku akan update pasal karya2 aku. So segala lagu2 yang aku tulis dan video yg ntah pape aku akan update kat sini. Amacam?

Ha, kebetulan aku dah siapkan demo lagu Jangan Ada RaguMu. Nyanyian aku sendiri. Lirik dan lagu oleh Izzat Souteen (akulah tu) dan Faiz Yusof. Muzik yang best tu..ha cube teka?hehe Check this uot! oops Out!



Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!