Sunday, December 19, 2010

Dengarkan SERUAN mereka!!!

Pernah dengar lagu Seruan dendangan lefthanded?ha best kan? tapi aku bukan nak cerita pasal dorang. Aku nak cerita pasal seruan yang ini. Siapa pernah dengar grup Da'i Nada? Grup ni dari Indonesia. Aku kenal grup ni pun dengar lagu Maly Rabbun Siwah atu versi Melayu dia 'Sejuta Harapan'. Serius dengar la beb. Best!! Tak pernah dengar? Nah aku bagi dengar~


Best tak? Nak cari lagu dorang ni susah. Puas dah aku selongkar kat google, tak jumpa. Takpe lah, aku pun download la video ni at least ade gak audio nak dengar. hehe. Kalau nak dengar versi arabic punye boleh la ke youtube taip la tajuk yang aku bagitau tadi. Ini ade sebiji lagi lagu yang masyuk, tajuk die takde. Tapi lagu memang sedap giler. Ala-ala lagu raihan gitu. Memang menusuk kalbu la. Aku tengok semula kat youtube tak dapat nak bukak jadi terpaksa la upload semula. Dengar meh!!

video

Amacam? apa pendapat korang pasal lagu ni? menusuk kalbu kan?sedap sungguh..terasa sampai dalam jiwa la kata orang. Aku punye la berangan nak nyanyi lagu ni. Kalau nak cari mp3 lagu ni jangan harap la, memang tak jumpa melainkan korang tau ape tajuk lagu ni. Aku ada cara camne nak dapatkan. Haha caranya download video then convert kepada audio. Ha, senang kan? itu satu hal.

Untuk siapa-siapa yang rasa nak recording sendiri aka karaoke boleh la amik minus one yang aku wat sendiri. Tapi aku da ubah sikit, ade cam intro dalam 22 saat. Ok la kan? try la download then record. Pas record boleh kasi aku dengar..heheh silekan..

Ni minus one lagu untitled ni :

Saturday, December 11, 2010

Insyaallah (lirik+kord)

Insyaallah, rabu depan ada performance kat UTM Skudai, organizer request lagu Maher Zain. Nak taknak kena la cari lagu Maher Zain . Lagu Insyaallah ngan Chosen One jadi pilihan. Lirik tak ngafal lagi.huu..Jamming sket sambil ngafal baru masyuk. Layanz..


Intro : Bm  G  A  F#
Verse 1:
 Bm                          G 
Every time you feel like you cannot go on
 A 
You feel so lost and
   F# 
That you're so alone
 Bm 
All you see is night
     G 
And darkness all around
  A 
You feel so helpless
        F# 
You can't see which way to go

Bridge:
     A                            G 
Don't despair and never loose hope
     A                            F# 
'Cause Allah is always by your side 

Chorus:
 Bm       G      A 
Insya Allah x3
      F# 
you'll find your way
 Bm       G      A 
Insya Allah x3
      F# 
we'll find our way

Verse 2:
 Bm                      G 
Every time you can make one more mistake
   A 
You feel you can't repent
   F# 
And that it's why too late
 Bm 
You're so confused,
  G 
Wrong decisions you have made
 A                    F# 
Hunt your mind and your heart is full of shame 
Bridge:
  A                             G 
Don't despair and never loose hope
  A                             F# 
Cos' Allah is always by your side
 Bm       G       A 
Insya Allah x3
    F# 
you'll find your way
 Bm       G       A 
Insya Allah x3
    F# 
we'll find our way

Friday, December 10, 2010

Lagu Baru tanpa tajuk

Baru siap buat lagu ni dalam 3 hari ni. Takde tajuk. Tak siap arrange. Lirik tak siap. Ade Komen??

Anda GELI? Saya...

Tepat jam 1 pagi, Remy (bukan IShak) telah meng'buzz' FBchat aku. Antara perbualan terakam ialah:

RG : Jat!!!
IY : Remy!!
RG : Aku da tengok~
IY : tengok ape?
RG : tengok ni..(sambil menunjuk ke arah PC nyer)
IY : (aku menjeling laptopku lama-lama..) erm..
lol..
RG : result aku ni..
geli la..
IY : GELI??eeyyarkk!!
RG : Siot!!
result ADE da kuar!
IY : ADE da kuar????
da kuar..kuar..kuar (bunyi gema dek mic headphone yang ade
'sounddelay' plus dengan 'echo' kt laptop)..ko camne?
RG : Aku GELI la..
IY : Geli2..eyark!
ko wat aku nebes!
aku da mule GELI..
RG : ha..
aku da kate
kan da mule GELI..
haha
IY : jap aku tengok
RG : tgk2..
(2minit kendian)
da tengok..
huhu
RG : camne?geli tak?
IY : eyark!!
GELI jugak!!
hahaaaa
hahaa
RG : tahniah!!
geli bersama2..
hahahaha
IY : hahahaaa



antara yang sempat di snap!

*RG=Remy , IY=aku

Al-kisah yang terakam ini bukanlah rakaman sebenar kerana pada waktu tersebut tiada alat perakam yang canggih lagi terer..haha. So ape yang ingat aku tulis dan menambah efek yang bermetafora palsu sedikit. Namun konsep dan jalan cerita yang sama..

P/S: sape tau maksud GELI di atas?? respon la kalau tau..

P/P/S: Cube tengok kat sidebar kiri bawah About Me tu. Kan ade ruangan 'Klik Klik Di Sini'. Cube klik situ.ape yang korang dapat, cube bagitau..TQ


Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!