Sunday, December 19, 2010

Dengarkan SERUAN mereka!!!

Pernah dengar lagu Seruan dendangan lefthanded?ha best kan? tapi aku bukan nak cerita pasal dorang. Aku nak cerita pasal seruan yang ini. Siapa pernah dengar grup Da'i Nada? Grup ni dari Indonesia. Aku kenal grup ni pun dengar lagu Maly Rabbun Siwah atu versi Melayu dia 'Sejuta Harapan'. Serius dengar la beb. Best!! Tak pernah dengar? Nah aku bagi dengar~


Best tak? Nak cari lagu dorang ni susah. Puas dah aku selongkar kat google, tak jumpa. Takpe lah, aku pun download la video ni at least ade gak audio nak dengar. hehe. Kalau nak dengar versi arabic punye boleh la ke youtube taip la tajuk yang aku bagitau tadi. Ini ade sebiji lagi lagu yang masyuk, tajuk die takde. Tapi lagu memang sedap giler. Ala-ala lagu raihan gitu. Memang menusuk kalbu la. Aku tengok semula kat youtube tak dapat nak bukak jadi terpaksa la upload semula. Dengar meh!!

video

Amacam? apa pendapat korang pasal lagu ni? menusuk kalbu kan?sedap sungguh..terasa sampai dalam jiwa la kata orang. Aku punye la berangan nak nyanyi lagu ni. Kalau nak cari mp3 lagu ni jangan harap la, memang tak jumpa melainkan korang tau ape tajuk lagu ni. Aku ada cara camne nak dapatkan. Haha caranya download video then convert kepada audio. Ha, senang kan? itu satu hal.

Untuk siapa-siapa yang rasa nak recording sendiri aka karaoke boleh la amik minus one yang aku wat sendiri. Tapi aku da ubah sikit, ade cam intro dalam 22 saat. Ok la kan? try la download then record. Pas record boleh kasi aku dengar..heheh silekan..

Ni minus one lagu untitled ni :

Saturday, December 11, 2010

Insyaallah (lirik+kord)

Insyaallah, rabu depan ada performance kat UTM Skudai, organizer request lagu Maher Zain. Nak taknak kena la cari lagu Maher Zain . Lagu Insyaallah ngan Chosen One jadi pilihan. Lirik tak ngafal lagi.huu..Jamming sket sambil ngafal baru masyuk. Layanz..


Intro : Bm  G  A  F#
Verse 1:
 Bm                          G 
Every time you feel like you cannot go on
 A 
You feel so lost and
   F# 
That you're so alone
 Bm 
All you see is night
     G 
And darkness all around
  A 
You feel so helpless
        F# 
You can't see which way to go

Bridge:
     A                            G 
Don't despair and never loose hope
     A                            F# 
'Cause Allah is always by your side 

Chorus:
 Bm       G      A 
Insya Allah x3
      F# 
you'll find your way
 Bm       G      A 
Insya Allah x3
      F# 
we'll find our way

Verse 2:
 Bm                      G 
Every time you can make one more mistake
   A 
You feel you can't repent
   F# 
And that it's why too late
 Bm 
You're so confused,
  G 
Wrong decisions you have made
 A                    F# 
Hunt your mind and your heart is full of shame 
Bridge:
  A                             G 
Don't despair and never loose hope
  A                             F# 
Cos' Allah is always by your side
 Bm       G       A 
Insya Allah x3
    F# 
you'll find your way
 Bm       G       A 
Insya Allah x3
    F# 
we'll find our way

Friday, December 10, 2010

Lagu Baru tanpa tajuk

Baru siap buat lagu ni dalam 3 hari ni. Takde tajuk. Tak siap arrange. Lirik tak siap. Ade Komen??

Anda GELI? Saya...

Tepat jam 1 pagi, Remy (bukan IShak) telah meng'buzz' FBchat aku. Antara perbualan terakam ialah:

RG : Jat!!!
IY : Remy!!
RG : Aku da tengok~
IY : tengok ape?
RG : tengok ni..(sambil menunjuk ke arah PC nyer)
IY : (aku menjeling laptopku lama-lama..) erm..
lol..
RG : result aku ni..
geli la..
IY : GELI??eeyyarkk!!
RG : Siot!!
result ADE da kuar!
IY : ADE da kuar????
da kuar..kuar..kuar (bunyi gema dek mic headphone yang ade
'sounddelay' plus dengan 'echo' kt laptop)..ko camne?
RG : Aku GELI la..
IY : Geli2..eyark!
ko wat aku nebes!
aku da mule GELI..
RG : ha..
aku da kate
kan da mule GELI..
haha
IY : jap aku tengok
RG : tgk2..
(2minit kendian)
da tengok..
huhu
RG : camne?geli tak?
IY : eyark!!
GELI jugak!!
hahaaaa
hahaa
RG : tahniah!!
geli bersama2..
hahahaha
IY : hahahaaa



antara yang sempat di snap!

*RG=Remy , IY=aku

Al-kisah yang terakam ini bukanlah rakaman sebenar kerana pada waktu tersebut tiada alat perakam yang canggih lagi terer..haha. So ape yang ingat aku tulis dan menambah efek yang bermetafora palsu sedikit. Namun konsep dan jalan cerita yang sama..

P/S: sape tau maksud GELI di atas?? respon la kalau tau..

P/P/S: Cube tengok kat sidebar kiri bawah About Me tu. Kan ade ruangan 'Klik Klik Di Sini'. Cube klik situ.ape yang korang dapat, cube bagitau..TQ


Sunday, November 28, 2010

TMO(Final): PDE & Mekanik

Esok adalah hari terakhir ku menghadapai exam kali ni. Ada dua paper penting yang bakal mengubah mimpi menjadi realiti (Eh?macam kenal ayat ni..katne ek? AF kot..haha). Insyaallah, dua-dua paper ni tak susah dan tak senang sebab aku yakin, dalam soalan esok ada yang susah (tak senang) dan ada yang senang (tak susah). Kan?mesti la. Kan da belajar macam mana nak buat soalan exam dulu?

Mana-mana soalan senang aku jawab dulu. Yang susah aku jawab kemudian. Kalau susah jugak, trick die senang je.
  1. salin soalan semula
  2. tulis rumus mana-mana yang berkaitan
  3. penggantian ke dalam rumus

hehe..ini adalah antara trick-trick yang menyumbang kepada markah B1 iaitu mesti betul 1 markah.haha Insyallah.. jangan kosong setiap soalan sudah..Nak-nak last paper ni..hehe pastu petang esok tepat jam 3 atau 4 petang aku da di istiharkan M E R D E K A !!!!..haha

oopss..sebelum terlupa doakan aku ye..

"Ya Allah Ya Tuhanku..Permudahkanlah Mohd Izzat Mohd Yusof semasa menjawab kertas peperiksaan Partial Differential Equation dan Mechanics pada 29hb November 2010.Tenangkanlah hatinya ketika menjawab soalan tersebut Ya Allah..Amin Ya Rabbal Alamin.."

Thursday, November 25, 2010

Tanda Lelaki Sayang

Apabila seorang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat dilihat dengan jelas. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba menjadi selembut kapas. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untuk mu itu.

Sekiranya kamu menyedari teman lelaki kamu sentiasa bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kamu dengan rela hati, nyata kamu tidak silap memilih teman hidup.

Situasi ini terang-terangan sudah menjelaskan perkara sebenar. Dia bukanlah jenis orang yang berdamping denganmu sekadar suka-suka ataupun untuk mengambil kesempatan,tetapi atas dasar cinta yang sebenar. Betapa beruntungnya kamu.



Selain itu, jika teman lelakimu sentiasa buat hatimu senang dan terhibur, itu tandanya dia inginkan perhubungan yang serius daripada kamu. Sudah tentu dalam sesebuah hubungan kita inginkan sesuatu kenangan yang manis untuk dikenang. Jadi tidak hairanlah lelaki sebegini sentiasa inginkan suasana ceria setiap kali berdampingan dengan orang yang dianggap istimewa dalam hidupnya. Padanya, sudah menjadi tanggungjawabnya untuk membuatkan hati orang yang disayangi sentiasa senang dan terhibur.

Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Dia akan sentiasa mengingati orang yang dia sayangi agar hubungan yang terjalin berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Itu tandanya dia amat menyayangi perhubungan di antara kamu. Jadi, terbukalah mendengar nasihatnya.

Cemburu! Satu sikap yang paling tidak disukai oleh kebanyakan insan yang bercinta. Namun jika diamati, cemburu sebenarnya tanda seseorang itu terlalu menyayangi kamu dan tidak mahu hati kamu berubah. Bukan bermaksud dia ingin mengongkong kebebasanmu, tetapi dia cuba mengambil berat setiap apa yang dilakukan oleh kekasihnya pada setiap inci. Jika kamu setia padanya, tidak salahkan dia cemburu asalkan tidak cemburu buta!

Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja. Kalau boleh biarlah ke jinjang pelamin, baru berbaloi!

Kamu pasti pernah melalui situasi di mana teman lelakimu marah dan sentiasa curiga setiap kali kamu bercerita atau berjumpa mengenai lelaki lain di hadapannya. Jangan risau. Bukan bermakna si dia ingin mengongkong perjalanan hidupmu, tetapi risau sekiranya kamu mula berpaling tadah apalagi setelah berjumpa dengan lelaki yang boleh menjadi pencabar terdekatnya. Ini tandanya cintanya begitu mendalam terhadap mu..

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.

Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya. Jangan pula kamu sangka manjanya itu mengada-ngada. Bukan senang lelaki sanggup mengubah sikap machonya kepada seorang lelaki yang berperawakan manja. Hanya untuk orang yang disayangi sahaja.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu. Si dia akan menjadi orang yang paling rajin dan sanggup melakukan apa sahaja asalkan kamu senang dan tidak dibebani kerja ataupun masalah. Beruntungnya!

Kamu memberitahunya yang kamu akan ke satu-satu tempat untuk satu jangka masa yang agak lama. Tiba-tiba dia jadi menggelabah dan tidak menentu. Itu tandanya si dia langsung tidak boleh berjauhan darimu dan kamu tidak perlu ragu lagi tentang kesetiaannya.

Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu? Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Dan pengorbanan paling besar sekaligus menjelaskan lagi betapa si dia menyayangi dirimu apabila teman lelakimu lebih mementingkan diri kamu berbanding dirinya. Apa sahaja yang dilakukan semata-mata untuk mu. Asalkan kamu sentiasa selesa dan berasa selamat setiap kali bersama dirinya. Jadi, HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.


sumber: www.tentangcinta.com

Wednesday, November 24, 2010

TMO 'LA'

Alhamdulillah,semalam selesai sudah paper DE aku. Syukur dapat juga jawab walaupun tidak semua soalan yang di jawab sempurna. Tapi ada juga yang tak kurang menggusarkan aku. Carrymark tak tahu lagi.huhu Apapun,usaha dah sudah, doa sajalah yang mampu mengiringi!



Kini tinggal lagi 3 paper kesemuanya. Insyaallah Jumaat ini akan menyusul! "Aljabr Wal Muqabalah"..huhu Ya Aljabar! Aljabar Linear!Yang ini pun baru mula buat review. Insyaallah sambil-sambil ni, boleh buat exercise apa yang patut. Masa pun tak banyak, aku je yang sikitkan masa dengan mende-mende yang men'sikit'kan masa tu.hohoh

Macam biasa, doakan aku ye!
"Ya Allah, Permudahkanlah Mohd Izzat Bin Mohd Yusof semasa menjawab peperiksaan Linear Algebra pada 26hb November ini. Tenangkanlah hatinya..amin.. Ya Allah"

Friday, November 19, 2010

TMO 'DE'

Tinggal 3 hari je lagi, 'peperangan' akhir akan bermula semula selepas sebulan yang lepas. hu Insyaallah akan bermula jam 9 pagi. Alhamdulillah, dalam semester ni aku rase dapat belajar dengan tenang. Aku dah mula fokuskan pada objektif besar aku berbanding objektif-objektif kecil.
Ni kali kedua aku amik paper ni. Insyaallah, kali ini pasti akan membuahkan hasil. Aku Y A K I N !!. Aku dah prepare apa yang patut untuk subjek ni dan tentu masih belum cukup untuk mencapai target. So, ni aku sedang menghabiskan saki-baki terakhir untuk memantapkan lagi minda dan fizikal aku dalam menghadapi 'peperangan' penting ni. Ha! ni ada mende penting nak korang baca!

"Ya Allah, Permudahkanlah Mohd Izzat Bin Mohd Yusof semasa menjawab peperiksaan Differential Equation pada 23hb November ini. Tenangkanlah hatinya..amin.. Ya Allah"

Itu aje, nak mintak korang doakan aku. Bolehkan. Aku doakan agar Allah permudahkan segala urusan korang semua..amin! Insyaallah! thanks~

Monday, November 15, 2010

Album Sami Yusuf - Wherever You Are (Review)



Alhamdulillah, dah selesai dengar lagu-lagu Sami Yusuf dalam album terbaru beliau Wherever You Are. Nak dengar jugak? Nah..dengar sebijik.




Dalam satu album ade 15 Track. Kalu dengar semua lagu die memang masyuk la. Bagi aku lagu-lagu Sami Yusuf ni lagi dekat dengan jiwa aku daripada lagu-lagu Maher Zain. hoho Kalu dengar Maher Zain ni 'kureng' sikit.hoho

Siapa yang dah pernah dengar lagu Sami Yusuf ni dalam album Without You? Ura-ura mengatakan yang lagu-lagu dalam album tu hanyalah demo. Tapi syarikat yang sebelum ni Awakening Records beria-ia nak launch jugak album tu. Yang sedihnye dorang launch tanpa pengetahuan Sami Yusuf.huhu camne tu. Sekarang Sami Yusuf dah bertukar syarikat rakaman iaitu ke ETM International.


Kalu di bandingkan lagu-lagu yang dalam Album Without You dengan Wherever You Are, ade dua lagu yang same iaitu Without You dengan He is There. Tapi tajuk lagu He Is There dalam album Wherever You Are ni die panjang sikit jadi In Every Tear, He Is There. Tapi nak di nyatakan kat sini yang arrangement dalam album Wherever You Are ni lagi best. Sebab lebih instrumental. Betul! dengar la.

Dalam kesemua 12 lagu yang ade dalam Wherever You Are ni, aku paling suka lagu Without You dengan No Word Is Worthy. Lagu Without You sebab arrangement baru ni buat aku terkesan sikit la. Yang No Words Is Worthy ni sebab ada dua rangkap Melayu dalam lagu ni. Wah Sami Yusuf nyanyi Melayu beb! Macam Yasin Sulaiman gak la. Memang la, sebab lirik melayu tu Yasin yang buat.hehe Dengarlah..ni aku nak bagi free lirik lagu siap kord gitar lagi. Kord gitar tu aku cari sendiri, kalu sumbang ubah sendiri k! nah!

NO WORD IS WORTHY

G#m F#m E D#m
Allahu Allah..

F#m
Searched for the words
E
To describe your beauty
C#m
No matter how I tried
D#m
No word seemed worthy

(yang ni kord die ulang2 je. Same macam yang atas)
F#m E C#m D#m
Struggled to find
The right words for You
Words just fail to describe
What's deep inside


G#m F#m E D#m
Subhan Allah, Wa alhamdulillah, la illaha il Allah, wa Allahu Akbar

F#m E C#m D#m
(URDU)
Zemmeen Aseman, Jinn-o-Insaa bhi
(Earth and the Heavens, Jinn and Mankind)
Teri taa'reefein, Kartey bayan sabhi
(All praise Thee)
Bekhud huey, Dono jahan hi
(So both worlds become intoxicated)
Ruh se nikley, Jab ye kalma…Subhan Allah…
(When the soul recites this one word…Subhan Allah)

G#m F#m E D#m
Subhan Allah, Wa alhamdulillah, la illaha il Allah, Wa Allahu Akbar

F#m E C#m D#m
(FARSI)
Dar havaye To
(In Your remembrance)
Par migoshaayam
(I spread my wings)
Be omidi ke roozi
(In hope for the day)
Sooye To ayam
(I come to You)
Dar vasfe To
(In describing You)
Jomleha ra gashtam
(I searched sentences)
Kalameyi najostam
(I found no word)
Joz inke gooyam
(Except to say)
G#m F#m E D#m
Subhan Allah, Wa alhamdulillah, la illaha il Allah, Wa Allahu Akbar

F#m E C#m D#m
(MALAY)
Ku mencari kata puji
(I searched for words to praise You with)
Moga menjadi zikir hati
(Words to instill Your remembrance in my heart)
Namun tiada kalam yang pasti
(But no words are assuring enough)
Yang sesuci kalam ini
(As sacred as these)

G#m F#m E D#m
Subhan Allah, Wa alhamdulillah, la illaha il Allah, Wa Allahu Akbar

*Pastu Turun 2 keys
C#m Bm Am G#m

Music & Words: Sami Yusuf
Urdo Words: Mehboob
Farsi Words: Ustad Firooz
Maly Words: Yasin Sulaiman
Produced by Sami Yusuf


Tuesday, November 9, 2010

Detik Bersama

Alhamdulillah..sudah siap lagu yang aku buat bersama Taqi ngan Luth sebelum jamuan akhir Espity semester lepas. Lagu ni tajuk die yang kat atas tu.hehe detik bersama. Saja nak buat lagu untuk kawan-kawan dengar. At least nanti bila dah dengar teringat kat member-member bila sudah terpisah kelak.

Almaklumlah semua sudah menjalani hidup sendiri bersama keluarga masing-masing. Tinggallah yang beberpa kerat ni je untuk meneruskan perjuangan di saat-saat akhir. Hadiah aku buat korang ialah siapakan lagu ni utk korang dengar then nak download pon aku benarkan. Aku bukannya kerja di industri hiburan pon nak amik royalti ape-ape. Yang dah cuba masuk pun tak dapat apa-apa royalti..hoho

Kawan-kawan Espity mahupun geng Susano sekalian, dengarlah lagu ni di saat-saat korang kenang aku mahupun kawan-kawan kita!Nah, aku letak lirik sket bagi korang hafal..haha

Bertahun bersama
Mengejar cita-cita
Hidupku yang indah
Seakan adanya
Warna-warna cita
Warna pelangi yang ceria

Suka duka detik bersama
Indahnya bila kita bersama 2x

Waktu-waktu yang berlalu
Kita tetap terus bersatu
Cipta memori kau dan aku
Menjadi pengubat rindu

Oh indahnya
Saat-saat detik dan waktu 2x

Ada masanya
Hati terluka
Wujud sengketa antara kita
Itu semua lumrah dunia
Agar hidup kita kan lebih sempurna

Oh indahnya
Saat-saat detik dan waktu 2x
___________________________________

Siapa-siapa nak download kat sini ada:
http://www.ziddu.com/download/12419343/Souteen_-_DetikBersama.mp3.html



Saturday, November 6, 2010

Awak..nak teddybear tak?

Pernah buat suprise tak untuk girlfriend ke, boyfriend ke, adik ke, mak ke, anak buah ke? Ha, saya ada satu cadangan menarik! cube tengok ni!


Ha, ape kate hadiahkan sebijik bear besar gedabak ni buat dorang?haha mesti best! tersenyum lagi lebar kot dari mamat ni.hehe

Nak info lanjut boleh ke sini >> http://bit.ly/tempahteddybear

Saat Itu 2010

Alhamdulillah..lagu Saat Itu versi terbaru tahun 2010 telah pun siap. Aku sudah belajar pasal mixing dengan fruity loops.hehe semangat tuh belajar. Ada la inspirasinye. Ha, malas nak cakap banyak. Dengarlah lagu ini. Senang-senang komen la ye. Penat buat..huhu



Wednesday, August 18, 2010

Afgan - PadaMu Ku Bersujud

Intro : Am G F E

Am G
Ku menatap dalam gelap
F C
Tiada yang bisa ku lihat
Dm C E
Selain hanya nama-Mu, Ya Allah...
Am G
*) Esok ataukah nanti
F C
Ampuni semua salahku
Dm C E
Lindungi aku dari segala fitnah

A Dm
Reff: Kau tempatku meminta
G C
Kau beri ku bahagia
F Dm
Jadikan aku selamanya
E
Hamba-Mu yang s'lalu bertaqwa
A Dm
Ampuni ku Ya Allah
G C
Yang sering melupakan-Mu
F Dm
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
E Am
Dalam sunyi aku bersujud..

Music : Am G F E (2x)
Kembali ke : *), Reff

A Dm
Kau tempatku meminta
G C
Kau beri ku bahagia
F Dm
Jadikan aku selamanya
E
Hamba-Mu yang s'lalu bertaqwa
A Dm
Ampuni ku Ya Allah
G C
Yang sering melupakan-Mu
F Dm
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
E Am
Dalam sunyi aku bersujud...pada-Mu

Coda : Am G F E
Am

Nubhan - Ada Untukmu

Intro:
C F Dm G

C F
Di sana pungguk menanti
Dm Am G F
Mengharap bulan membalas rindu di hati
C F
Di sini aku berdiri
Dm Am G F
Menunggu penuh dengan kesabaran

F
Tanpa manis madah
Am
Janji yang puitis
F
Tuk persembahan
Am
Hanya ketulusan
G
Sekeping hati suci

Chorus:

C
Aku
F
Berikan kasih
Am G F
Kalau itu yang kau mahu dari ku
C
Aku
F
Berikan cinta
Am G F
Untuk membahagiakan hari mu
C
Aku
F
Sayang dirimu
Am G F
Biarpun nafas ku sampai terhenti

F G Am
Akanku kota janji kita
F G Am
Mendirikan Tajmahal cinta
F
Seteguh kasih
G C
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Solo

F Am
Terasa indah pabila berdua
F Am
Semakin tiba saat bahagia
G
Merai cinta kita

Chorus:

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang padamu
Biarpun nafas ku sampai terhenti

F G Am
Akanku kota janji kita
F G Am
Mendirikan tajmahal cinta
F
Seteguh kasih
G C
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Ebiet G Ade - Berita Kepada Kawan

D D D D
Ohh...Ohh...Ohh...Ohh...

D A D
Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan
Em A D
Sayangnya kau tak duduk di sampingku kawan
D A D
Banyak cerita yg mestinya kau saksikan

Em A D
Di tanah kering berbatuan

D A D
Tubuh ku tergoncang dihempas batu jalanan
Em A D
Hati tergetar menampak kering rerumputan
D A D
Perjalanan ini seperti jadi saksi
Em A G D
Gembala kecil menangis sedih

A G D
Kawan coba dengar apa jawabnya
A G D
Ketika ia ku tanya mengapa
A G D
Bapa ibunya telah lama mati
A G D
Ditelan bencana tanah ini

G D
Sesampainya dilaut ku khabarkan semuanya
Em A D
Kepada karang, kepada ombak, kepada matahari
G D
Tetapi semua diam, tetapi semua bisu
Em A
Tinggallah ku sendiri terpaku menatap langit


D A
Barangkali disana ada jawabnya
A D
Mengapa ditanah ku terjadi bencana

G
Mungkin tuhan mulai bosan
D
Melihat tingkah kita
Em A
Yang selalu salah dan bangga
D
Dengan dosa dosa

G
Atau alam mulai enggan
D
Bersahabat dengan kita
Em A
Coba kita bertanya pada
G D
Rumput yang bergoyang


D D D D
Ohh...Ohh...Ohh...Ohh...

Wednesday, August 11, 2010

Perhatian!!

Aku agak sibuk dengan pembikinan blog baru aku. Sekarang blog baru aku sudah stabil dan kelihatan semakin baik. Korang boleh tengok-tengok kt OnlineKini. Insyaallah aku akn mula tulis artikel yang lebih elok dari yang ade kat sini. haha

Bukan bermakna yang kat sini xelok. Cuma kat sana akan di paparkan tulisan yang lebih glokal. Dan kat blog yang ni, aku akan update pasal karya2 aku. So segala lagu2 yang aku tulis dan video yg ntah pape aku akan update kat sini. Amacam?

Ha, kebetulan aku dah siapkan demo lagu Jangan Ada RaguMu. Nyanyian aku sendiri. Lirik dan lagu oleh Izzat Souteen (akulah tu) dan Faiz Yusof. Muzik yang best tu..ha cube teka?hehe Check this uot! oops Out!



Tuesday, July 27, 2010

Busy seketika..

Wah..lama juga tidak menulis. Seminggu dua ini aku sedikit sibuk dengan jadual belajar. Almaklumlah, semester baru sudah bermula. Alhamdulillah, tiga subjek sudah berjaya di daftarkan. Ada dua sahaja lagi yang belum dapat di daftarkan atas masalah tertentu. Tambahan pula, sedang mula mengorak langkah untuk belajar tentang perniagaan internet yang sebenar dengan bimbingan Bro Rahman Basri. Kini, sedang setup blog baru yang bakal menggantikan blog ini kelak.

Bila masuk semester baru ni, kadang-kadang teringat juga kepada rakan-rakan yang sudah habis pengajian. Masing-masing sudah seronok dengan panggilan temuduga yang mereka dapat. Tahniah!!! "Aku doakan korang berjaya dan teruskan usaha mendidik anak bangsa!"

Sekarang, tinggallah kami yang disini yang masih meneruskan semangat untuk menamatkan pengajian. Ada juga yang menyambung pengajian. aku tahu belajar itu sebenarnya sesuatu yang sangat menyeronokkan. Padanlah aku rasa macam nak belajar macam-macam lagi. Semakin membesar, semakin banyak kita belajar. Semakin banyak kita tak tahu.

Semester ini aku bermula dengan harapan yang sangat tinggi, aku akan berusaha sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang baik bagi menjamin masa depan aku.Insyaallah! Semoga berakhir dengan pengakhiran yang baik!!

doakan aku...

Thursday, July 15, 2010

Gempar Dari Pakar Ebook!

Pakar ebook telah pun membongkarkan rahsia beliau menjana pendapatan melalui ebook. Kini, ebook semakin mendapat tempat di kalangan mereka yang dahagakan informasi-informasi khususnya melalui internet.

Ebook ni menjadi alternatif kepada buku-buku yang berat dan tebal-tebal kalau kita nak bawak sehari-hari. Tapi cuba korang bayangkan dengan ebook atau nama asalnya ialah buku elektronik, ianya amat mudah di bawa kemana-mana. Kerana saiz sgt kecil dan boleh di simpan di dalam pendrive.

Saya nak berkongsi pengalaman menggunakan ebook ini. Semasa di musim peperiksaan, saya turut mengulang kaji hanya dengan menggunakan ebook sahaja. Segala nota-nota kuliah saya tukarkan kepada format pdf atau text. Kedua-dua format ni memang dapat di baca oleh software sama ade dalam laptop ataupun handphone anda. Kalu handphone tu pastikan anda cari software MobilePDF. Senang nak baca ebook. Nak di jadikan cerita saya masukkan ke dalam handphone saya supaya senang di bawa kemana-mana. Di waktu makan, nak tido, semeentara tunggu bas, sementara tunggu order makan, dan bila-bikla masa lagi. haha mudah bukan..

Tapi!!!!! Jangan bawak dalam exam la. Kang tak pasal-pasal korang kena tangkap then dapat ZERO paper tuh.. Silap-silap kena gantung belajar!huhu saya tak tanggung!! huu


Ok. Sekarang korang boleh tau RAHSIA Pakar Ebook ni di sini. Siap laporan percuma untuk korang download dulu. Senang cerita, Pakar ebook ini memang telah menjana pendapatan sehingga enam angka dengan ebook beliau! Dapatkan segera!

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!