Tuesday, July 27, 2010

Busy seketika..

Wah..lama juga tidak menulis. Seminggu dua ini aku sedikit sibuk dengan jadual belajar. Almaklumlah, semester baru sudah bermula. Alhamdulillah, tiga subjek sudah berjaya di daftarkan. Ada dua sahaja lagi yang belum dapat di daftarkan atas masalah tertentu. Tambahan pula, sedang mula mengorak langkah untuk belajar tentang perniagaan internet yang sebenar dengan bimbingan Bro Rahman Basri. Kini, sedang setup blog baru yang bakal menggantikan blog ini kelak.

Bila masuk semester baru ni, kadang-kadang teringat juga kepada rakan-rakan yang sudah habis pengajian. Masing-masing sudah seronok dengan panggilan temuduga yang mereka dapat. Tahniah!!! "Aku doakan korang berjaya dan teruskan usaha mendidik anak bangsa!"

Sekarang, tinggallah kami yang disini yang masih meneruskan semangat untuk menamatkan pengajian. Ada juga yang menyambung pengajian. aku tahu belajar itu sebenarnya sesuatu yang sangat menyeronokkan. Padanlah aku rasa macam nak belajar macam-macam lagi. Semakin membesar, semakin banyak kita belajar. Semakin banyak kita tak tahu.

Semester ini aku bermula dengan harapan yang sangat tinggi, aku akan berusaha sebaik mungkin untuk mendapatkan keputusan yang baik bagi menjamin masa depan aku.Insyaallah! Semoga berakhir dengan pengakhiran yang baik!!

doakan aku...

Thursday, July 15, 2010

Gempar Dari Pakar Ebook!

Pakar ebook telah pun membongkarkan rahsia beliau menjana pendapatan melalui ebook. Kini, ebook semakin mendapat tempat di kalangan mereka yang dahagakan informasi-informasi khususnya melalui internet.

Ebook ni menjadi alternatif kepada buku-buku yang berat dan tebal-tebal kalau kita nak bawak sehari-hari. Tapi cuba korang bayangkan dengan ebook atau nama asalnya ialah buku elektronik, ianya amat mudah di bawa kemana-mana. Kerana saiz sgt kecil dan boleh di simpan di dalam pendrive.

Saya nak berkongsi pengalaman menggunakan ebook ini. Semasa di musim peperiksaan, saya turut mengulang kaji hanya dengan menggunakan ebook sahaja. Segala nota-nota kuliah saya tukarkan kepada format pdf atau text. Kedua-dua format ni memang dapat di baca oleh software sama ade dalam laptop ataupun handphone anda. Kalu handphone tu pastikan anda cari software MobilePDF. Senang nak baca ebook. Nak di jadikan cerita saya masukkan ke dalam handphone saya supaya senang di bawa kemana-mana. Di waktu makan, nak tido, semeentara tunggu bas, sementara tunggu order makan, dan bila-bikla masa lagi. haha mudah bukan..

Tapi!!!!! Jangan bawak dalam exam la. Kang tak pasal-pasal korang kena tangkap then dapat ZERO paper tuh.. Silap-silap kena gantung belajar!huhu saya tak tanggung!! huu


Ok. Sekarang korang boleh tau RAHSIA Pakar Ebook ni di sini. Siap laporan percuma untuk korang download dulu. Senang cerita, Pakar ebook ini memang telah menjana pendapatan sehingga enam angka dengan ebook beliau! Dapatkan segera!

Tuesday, July 6, 2010

Tutorial Vokal 5 : Introduction to Scale



..ok skang kite masuk pasal skala lak..tapi sebelum mulekan pemanasan suara ni perhatian! korang kene faham yang suara kita ni lain-lain..pelbagai..tak same..berbeza..jangan la korang nak banding-bandingkan nape orang tu boleh tahannafas lama, boleh nyanyi high pitch perfect giler..abaikan dorang..yang penting sekarang ANDA sendiri!! KORANG sendiri,nyanyian korang sendiri..lupekan yang lain (sape punye tagline? daa..)..hehe

Ok sebelum panaskan suara ni, nak ingatkan..
  1. Mulekan warmup kite bile rase selesa
  2. Kalu da mule rase tak selesa,sile berhenti.
  3. Jangan paksa diri.
  4. Ikut keselesaan dan kemampuan diri
ok! da ready??? ok..kite akan sambung pelajran kite pada post selepas ini..=)

bersambung...

untuk download tutorial sile ke sini

Monday, July 5, 2010

Nak Belajar Gitar?



TAK PERNAH sentuh gitar seumur hidup?nak cuba tapi xtau nak main?alah SENANG jer! dengan ebook ini,saya jamin anda mampu mahirkan diri anda bermain GITAR dalam masa 2 bulan atau kurang! Benar!

JIKA anda beli melalui link saya, PERCUMA ebook "20 Cara Jimat Duit"+"Buat Duit Cari Duit"+"Panduan Buat Duit Tanpa Modal".

Ebook yang sungguh bermanfaat untuk di miliki! Dapatkan segera!!

Thursday, July 1, 2010

Tutorial Vokal 4: Vocal Placement & Style


Selamat bertemu kembali..adakah korang sedang menantikan tips training vokal yang seterusnye dar i aku??haha..jika benar..Tahniah!! Korang di tempat yang betol!! Ok kali ini kita akan belajar mengenai vokal placement dan juga gaya..haha

Ok.cube korang dengar audio yang aku sediakan ni. Dengar betol2!.Fahamkan!!.

Nak senang faham apekah sebenarnye vokal placement ni?ok camni..penah dengar "thobaqah suara"?melayunyer "peringkat suara".ha! Penah?.tapi yang vokal placement si Eva ni aja lain sket..namun lebih kurang je. Basic die tetap same..dulu mase sekolah menengah sempat belajar pasal ni. Kelas Kemahiran Al-Quran (KKQ)..penuh kelas tu..penuh-penuh pon aku lari jugak..hoho..adi-adik..jangan tiru ye!! huhu..

Dalam peringkat-peringkat suara ni, ade suara dada,suara tekak,suara hidung dan suara otak..banyak kan?=p ok ..dalam audio ni Eva kate untuk lagu klasik atau tradisional besenya kite akan mula nyanyi dengan peringkat yang rendah. Suara dada lah kot..banyak pakai vibrato (getaran)..kalu dalam tarannum, kire lagu bayati la..kan kene pakai suara dada gitu..hehe

ha..itu je setakat ini..yang len, dengar lah guide dari Ava! hehe

untuk download tutorial sile ke sini

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!