Thursday, June 16, 2011

Hazama - Cinta Teragung (Video+Lirik+Kord)

Korang dah dengar lagu Juara AF9, Hazama? Tajuk dia Cinta Teragung. Minggu ni asyik pasang lagu ni je kat laptop. Lagu ni sebenarnya berkonsepkan ketuhanan. Mengisahkan seorang manusia yang macam kita, pernah melakukan dosa. Namun begitu di sebaliknya dia sangat ingin berubah dan terus mencuba untuk berubah. Kalau korang dah tengok official video clip lagu ni mesti korang faham. Bagi yang belum menonton, aku tepekkan video clip lagu ni kat bawah ni.



Amacam? Best? Pada aku best, pasal aku suka Hazama punye growling (betul ke nama teknik tu? aku rasa betul da..kalu korang tau beritahu la)..hehe mahal kot! Bagi aku la. Ok, tadi time lepak dengar cinta teragung ni aku dapatkan la kord lagu ni. Senang dan sempoi! Layan~

Lagu: Kuncidemak
Lirik: Kuncidemak & Rafiq Bakar

intro
Em Bm/F# G A

Bm F#
Maafkan aku sekiranya tak termampu
Bm F#
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Em F# G
Ternyata tak terkata
A
Rinduku padamu


(Chorus)
D
Ku takkan bisa menjadi lebih
F#
Dari apa yang terdaya
Bm
Namun ku tetap berjanji
Am D G
Akan masih mencuba untuk
D
Memujuk hatimu
Em
Mencintai aku
F#
Kerna semua yang ada
F#
Hanyalah untukmu

Bm E G A 2x
Ho huo oo..

Em Bm
Secebis perasaan ku hamparkan
Em
Membawa sejuta harapan
Em
Menagih cinta
A
Teragung darimu

*Ulang Chorus

Bm F#
Maafkan aku sekiranya tak termampu
Bm F#
Untuk mencurahkan semua isi hatiku



9 comments:

  1. lagu ni memang best.. salam kenal.. dah follow sini =)

    ReplyDelete
  2. tq amiraliyana :) tu la lagu ni memang best! Live perform masa final tu lagi best. Meremang kot bulu roma:p

    ReplyDelete
  3. salam..
    bro, nak amek kord nie boleh?
    dah lama cari... hehe :)

    ReplyDelete
  4. @amirulaqiim

    Boleh2..no hal bro..amik je :)

    @aefa

    hehe skang dah boleh dengar..live perform dari hazama lagi best! :p

    ReplyDelete
  5. cord lagu pokok de x bro? lagu tu pun mcm best je

    ReplyDelete
  6. @apis ade2..nanti aku upload k :p

    ReplyDelete

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!