Sunday, January 24, 2010

Cameramen Work!! haha

21 Januari 2010, Selepas habis kelas Partial Differential Equation tengahari tu aku menemani Amir (Ketua Espity sesi ini) menghantar borang audit pengijazahan untuk rakan-rakan kami. Wah!! diam-diam aje da nak grad da kitorang..huhu Ooopss! aku ter'kecuali'!huhu beberapa rakan aku yang lain juga turut terkecuali. Nape la aku beria-ia menghantar borang dorang ni?huhu..dorang hantar sendiri kan bagus?haha Ah..sudah la!=p This is self of belonging. Ape name glamer die?ehm.."Esprit De Corps"..ha, ye la kot! Yang penting Aku tetap nak teman Amir hantar kan. Teman je lagipun.hehe Hantar la jugak kan..Dulu, 2tahun lepas aku ingatkan aku sorang je yang tak dapat grad same-same. Huhu..ye la, orang malas lambat la sikit nak dapat habuannya kan?. Tapi, Alhamdulillah, semester depan aku tak keseorangan..haha! Terima Kasih Kawan-kawan!=)

Sampai depan pejabat jumpe Dr. Affandy. Dulu just panggil beliau, En. Affandy je. Sekarang dah semakin berjawatan. Pangkat Ketua Jabatan Multimedia dah sekarang. Murah rezeki beliau. Siap je serahkan borang, beliau telah mengoffer kami berdua kerja yang agak best. Jadi cameramen and technician cikai2 je! haha.Untuk majlis kawen anak dekan Fakulti Pendidikan. Kurang-kuarang dapat gak pengalaman kan. Aku dengan yakinnya terus lah bersetuju. Nak kate bese mengambil gamba? tidaklah tetapi pernah la sikit. Nak kate bese mengambil video?pon pernah tapi tak biasa..haha Ha,ni la peluang yang patut aku ambil kan? ok DEAL!!!

23 Januari 2010, Majlis Kahwin bermula pukul 12 tengahari. Kitorang berdua datang la awal sikit dalam pukul 11.45pagi. Awal kan?haha Siap setting video cam dan projektor, Kitorang g makan dulu. Lauk die??pergh!!!menyelerakan..tapi yang tak best aku tak dapat makan banyak sebab takut gak tengah-tengah orang majlis nanti aku dok terkentut ke ape ke..kang malu tak pasal je.huhu. Siap makan, orang berpusu-pusu bertandang ke majlis beliau. Meriah jugak. Decoration dewan, pergh takyah cakap. Masuk je da macam aku yang nak kawen.


Lebih kurang pukul 2petang baru pengantin sampai. Time tu la kitorang berdua starting wat live broadcasting dalam dewan tu. Wau..! Dalam hati aku berdoa jangan la kamera ni wat hal lak nanti. Harap-harap semua ok la. Pengantin masuk dengan langkah yang berhati-hati. Aku pun turut berhati-hati menggerakkan lensa kamera agar tidak melepaskan setiap saat-saat indah kedua mempelai ini. Pasangan yang sangat cocok!! Sama Cantik Sama Padan!!Wah!! Siap bersemayam di atas singgahsana impian dorang tu aku zoom baik-baik muka sorang-sorang. Nampak berseri sungguh wajah mereka berdua.hehe..

Selama 4jam berdiri dalam dewan tuh. Naik keras dah betis ni aku rase. Kerusi nak duduk pun takde. Ye la nanti nak gerak2 dalam dewan tu kang payah lak. Tetamu dah la ramai. Pangkat orang besar saje. Datuk-datuk , Datin-datin, Prof sume ade.. Segan pun ade. Kul 4lebih sikit tamat wat broadcasting pastu terus cari tempat duduk. Mak aih, lame gak berdiri tu. Duduk la kejap sementara tunggu orang-orang engemas ape yang patut. Aku berbincang dengan Amir, adakah perlu kami balik dulu. Atau kene menunggu sampai semua siap berkemas?Wah!!nak tunggu lame lagi tu..huhu Ah!takde..Jom Blah! Aku pergi mendapatkan Abg Zaimi selaku P.I.C keseluruhan majlis tersebut. Mintak perlepasan keluar awal.Alhamdulillah, dapat jugak!hehe..tapi dia kate tunggu jap kalau nak bungkus makanan. Dalm hati, best jugak kalau ade bungkus makanan ni..makan free je nanti tak payah nak kuar-kuar duit lagi. Da la agak sengkek juga skang ni. Tunggu punya tunggu, blah then..malam makan free. sebelum tu tido cam tak ingat dunia da.huhu


Sunday, January 17, 2010

Tetaplah Di Sini (Video Clip)

Ni percubaan video pertama aku nagn Faiz. Tetaplah Di sini by Faiz feat Souteen. Ciptaan sepenuhnya Faiz Yusof. Mendapat sentuhan muzik dari aku, Izzat Yusof (Souteen). Sebuah Lagu bergenre "pop". Di rakam selama 4jam di Souteen Entertainment Studios. Editing pon 4jam. Enjoy nonton ya~ he =)


Permulaan 2010 yang menyeronokkan

Alhamdulillah..aku panjatkan kesyukuran yang tidak ternilai harganya. Tahun 2010 bermula dengan peristiwa-peristiwa yang memang xmampu aku lupakan. Jadual dari minggu pertama ke minggu kedua agak penuh. Tambahan pula berbisnes kecil-kecilan. Moga ada sedikit pintu rezeki yang halal di situ. Insyaallah.

Tirai 2010 di buka dengan keriangan. 1hb Jan, Kedatangan sahabatku, Hafizah, student master UKM yang ketika itu kebetulan baru sahaja selesai menghadiri kursus di Melaka langsung terus ke Johor untuk di jelajahi buat kali pertama oleh beliau. Aku, Arif, Syakir dan Raudah (tidak ketinggalan Akram dan Afifi yang tidak dapat turut serta) menyambutnya dengan aktiviti rehlah dan riadah. Kami geng SUSANO selatan menjelajah ke Hutan Rekreasi Gunung Berlumut.


Suasana hari Sabtu yang riuh dan kecoh dek kedatangan ramai orang ke situ. Kami bermain air sederhana puas (ramai sangat orang, tempat jadi sempit huhu). Kemudian setelah puas bermain air selama 4jam tanpa makan nasi, hanya berbekalkan Potato Chips dan air ape eh?coke kot..huhu.. Kami meneruskan langkah beriadah bowling di IOI Mall Bandar Putra, Kulai. Dekat dengan tempat aku praktikal dulu. Kami menyantap dulu sebelum bermain. Terasa amat pedas Nasi Goreng Kampung di situ sehinggakan Aku dan Ayeep tak mampu lagi meneruskan proses yang mengenyangkan itu. Perlawanan bowling bermula. Aku mencipta sejarah sendiri dalam permainan bowling dengan mata 138 jatuhan pin mengalahkan yang lain..haha.. Separuh hari berjalan, badan mula terasa penat. Balik dan simpan tenaga untuk esoknya.


Esoknya, Aku dan rakan-rakan Espityku ke Zoo Johor. Hafizah pon turut serta. Zoo Johor adalah tempat hidupan liar yang kedua aku gi setelah Taman Buaya di Melaka. huhu Banyak gak binatang-binatang peliharaan Sultan ni. Betul ke binatang-binatang ini peliharaan Sultan Johor?aku pon tak tau.hu Teriknya tengahari itu. Huhu terik yang membakar. Sepanas-panas di dunia, panas lagi kat neraka..Tengahari gi hantar Hafizah berangkat pulang ke UKM. Hujung Minggu yang sangat menyeronokkan!! Terima Kasih SUSANO dan ESPITY!~ luv u all!! haha


Minggu kedua adalah minggu bersama ESPITY. Kitorang ada aktiviti menarik di hujung minggu ni. Akitiviti rehlah menjadi pilihan semua Espitirian. Destinasinya? cam bese Gunung Berlumut lagu..haha ape la yang best kat situ kan?nak tau? datang lah~ hehe Kitorang makan ayam barbeku yang di perap khas oleh Mucha (Chef berbakat Espity). Best giler ayam die perap. Pasni aku nak blaja la perap ayam camtu. Aktiviti yang paling best ialah belajar berenang beramai-ramai. Lelaki je la. Best giler. Akhirnya aku berjaya memulakan langkah berenang dengan baik. Skang ni masih tak pandai apungkan badan tapi dapat berenang kayuhan sejauh 6 meter. Ok la kot!!he..Best sangat!!


Wednesday, January 6, 2010

Semakin hari...

2009 telah berlalu. Terlalu banyak peristiwa yang berlaku. Semuanya meninggalkan kesan yang tersendiri. Aku mampu dan cuba mengingati dan menjejaki setiap sudut memori yang ku lalui. Nak di ungkapkan terlalu banyak. Banyak yang di terima, banyak yang di beri dan ade yang tidak di ambil peduli.. namun elok la aku jadikan yang baik sebagai amalan, dan yang buruk-buruk jadikan sempadan.

Kini 2010, tirai baru telah di buka. Alhamdulillah, aku masih di beri peluang meneruskan hidupku. Aku boleh lagi menikmati udara yang masih segar. Aku masih boleh melihat, berjalan dan macam-macam lagi. Aku selalu ingin melihat kedalam diri. Sebagaimana setiap orang di dunia, pasti mereka ingin kehadiran mereka di rasai dalam hidup masyarakat sekeliling. Itulah yang aku cari. Aku cuba membina identiti tersendiri. Aku taknak meniru sesiapa. Aku adalah apa yang aku fikirkan.

Aku cuba melihat ke belakangku.
Melihat di mana kelemahanku.
Aku banyak salah laku.
Betulkah aku??
Mesti betulkan diriku.
Aku mesti melangkah baru.
Baru dalam tingkah laku.
Bukan hanya melulu.
Aku tahu.
Aku perlu.
Betulkan diriku..

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!