Tuesday, July 6, 2010

Tutorial Vokal 5 : Introduction to Scale



..ok skang kite masuk pasal skala lak..tapi sebelum mulekan pemanasan suara ni perhatian! korang kene faham yang suara kita ni lain-lain..pelbagai..tak same..berbeza..jangan la korang nak banding-bandingkan nape orang tu boleh tahannafas lama, boleh nyanyi high pitch perfect giler..abaikan dorang..yang penting sekarang ANDA sendiri!! KORANG sendiri,nyanyian korang sendiri..lupekan yang lain (sape punye tagline? daa..)..hehe

Ok sebelum panaskan suara ni, nak ingatkan..
  1. Mulekan warmup kite bile rase selesa
  2. Kalu da mule rase tak selesa,sile berhenti.
  3. Jangan paksa diri.
  4. Ikut keselesaan dan kemampuan diri
ok! da ready??? ok..kite akan sambung pelajran kite pada post selepas ini..=)

bersambung...

untuk download tutorial sile ke sini

No comments:

Post a Comment

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!