Thursday, December 10, 2009

Kau istimewa..

Semalam baru sketch gambar sorang pompuan. Wat design-design simple-simple je. Da lame tak lukis. Tangan jadi ketar. huhu. Tapi di sebabkan penah ade pengalaman tu yg boleh returning back semula lukis gambar pompuan. hehe..yeye je aku ni. Kat bawah aku postkan skali lirik lagu Wanita dendangan De Hearty. Minat giler lagu nih..he..

Ni le gambar yang aku sketch pakai Carerra beli time pekse.

Wanita (Piano Version)
Album : Insan Istimewa
Munsyid : De Hearty
Sumber: http://liriknasyid.com


Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Lagu : Syamer (ADA Exists Sdn. Bhd.)
Lirik : Syamer (ADA Exists Sdn. Bhd.)

No comments:

Post a Comment

Jom Buat Duit Percuma Hari Ini!